Please translate to your language.

Αδιαβροχοποίηση και Μόνωση Συνδέσεων

Τη σημερινή εποχή με τα τόσα «τεχνολογικά όπλα» που διαθέτουμε οι ραδιοερασιτέχνες ... είναι επιβεβλημένη η στεγανοποίηση αλλά και η καλή μόνωση των συνδέσεων που είναι εκτεθειμένες στις δύσκολες καιρικές συνθήκες στην πόλη ή την εξοχή.
Η αδιαβροχοποίηση των συνδέσεων και η καλή ηλεκτρική μόνωση επιβάλλεται να γίνεται προκειμένου να αποφύγουμε ζημιές στον εξοπλισμό λόγω κακών συνδέσεων ή σπινθηρισμών από την υγρασία και τις οξειδώσεις. 


Αυτό έχει να κάνει κύρια με τους κονέκτορες αλλά και με τις συνδέσεις χαμηλών ή υψηλών τάσεων για ηλεκτροδότηση μοτέρ ή άλλων αξεσουάρ.


Ένα οικονομικό και εύκολο στη χρήση υλικό είναι η ελαστική ταινία «rubber 23» της 3Μ. Είναι κατασκευασμένη από καουτσούκ αυθυλένιο-προπυλένιο και  ελαστικό - έχει πολύ μεγάλη ελαστικότητα.

Μετά την επίστρωση πάνω στον κονέκτορα ή τη σύνδεση αυτό-σκληρύνεται  μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο και έτσι αδιαβροχοποιείται η σύνδεση. Έχουμε αναφερθεί σε όλες σχεδόν τις αναρτήσεις μας με κατασκευές κεραιών.


Ένα μικρό κομμάτι ελαστικής ταινίας 3-4 cm είναι αρκετό για να τυλίξουμε τον κονέκτορα πολλές φορές τραβώντας την ταινία με δύναμη για να επιμηκύνεται και να σφίγγει γύρω από τους κονέκτορες ή τις συνδέσεις.  Η ταινία μετά από μερικές ημέρες θα στερεοποιηθεί. Για να αφαιρεθεί θα πρέπει να κοπεί με μαχαίρι κατά μήκος.


Το χρώμα της είναι μαύρο. Η θερμοκρασία που αντέχει είναι μέχρι 130 βαθμούς Celsius. 
Η ελαστικότητα της είναι (επιμήκυνση 1000%)  (χίλια τα εκατό !!!) δηλαδή το ένα εκατοστό μήκος ταινίας μπορεί να γίνει 10 εκατοστά. Η τάση διάσπασης του μονωτικού της είναι 69KVolts. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε μέχρι 50 χιλιάδες Volts χωρίς πρόβλημα. Μήκος ταινίας στη συσκευασία 10 μέτρα. 

73 de SV1RRV