Please translate to your language.

Ακουστικά Brown !!!!!

Απίστευτος κρυσταλλικός καθαρός ήχος για τηλεπικοινωνίες, ειδικά σε ακρόαση χειριστηρίου (CW) !!! από ακουστικά που σχεδιάστηκαν πριν 116 χρόνια !!! τα εικονιζόμενα μετρούν 70 χρόνια ζωής και είναι σε αρίστη κατάσταση. Η συνέχεια του άρθρου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!  Η εταιρεία G. Brown Ltd ιδρύθηκε το 1903 από τον Βρετανό μηχανικό Sidney George Brown, με σκοπό την κατασκευή επιστημονικών οργάνων. Ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της ήταν η γυροσκοπική πυξίδα. 
Με την ανακάλυψη των ραδιοφωνικών εκπομπών, η εταιρεία άρχισε να κατασκευάζει ακουστικά, ραδιόφωνα, ενισχυτές και μεγάφωνα για την εγχώρια αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Παρήγαγε χιλιάδες ακουστικά τέτοιου τύπου κατά τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο από αλουμίνιο και βακελίτη
 Το 1960 η εταιρεία πωλήθηκε στο τμήμα De Havilland του Hawker Siddeley.
Η S G Brown ήταν αργότερα ιδιοκτησία του Vosper Thornycroft, η οποία συγχωνεύτηκε με την TSS τον Απρίλιο του 2000 για να αναπτύξει υποβρύχια γυροσκόπια, η οποία τώρα πωλεί όλα τα προϊόντα με το όνομα VT TSS International.
Μετά από εξαγορά από την ομάδα VT για τα επόμενα χρόνια τα προϊόντα διαπραγματεύονται ως «TSS International», τα TSS αγοράστηκαν από τον όμιλο Teledyne το 2008 και τώρα εμπορεύονται ως Teledyne TSS International.  Ορισμένα προϊόντα συνεχίζουν να πωλούνται υπό το banner του SG Brown. Μπράουν Ακουστικά τύπου F από αλουμίνιο μαύρα, αρχικά με στριμμένα εύκαμπτα καλώδια 2000 ohms έκαστο (4000 συνολικά). Της χορηγήθηκε για αυτά το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (203121) το 1923.  Ο τύπος F που παρουσιάζουμε στην εικόνα και βρίσκεται στο shack της Blogger, ήταν το φθηνότερο μοντέλο τους και σχεδιάστηκε για να είναι πολύ ελαφρύ, η κατασκευή τους τοποθετείται λίγο μετά το 1940 και είναι σε αρίστη κατάσταση (αχρησιμοποίητα). Αρχικός προορισμός ήταν σε στρατιωτική χρήση ή και στη ναυτιλία.  Μια διαφήμιση αναφέρεται σε αυτά ως «featherweight» αυτό το μοντέλο ενσωμάτωσε πρόσφατα περιβλήματα από βακελίτη και όχι από αλουμίνιο.  Τα ακουστικά τύπου F είναι κοινά με τα περισσότερα ακουστικά της περιόδου αυτής, περιλαμβάνουν έναν ηλεκτρομαγνήτη πολύ κοντά σε ένα εύκαμπτο μεταλλικό διάφραγμα, το οποίο είναι στερεωμένο περιφερειακά.  Ο ηλεκτρομαγνήτης έχει δύο πηνία τοποθετημένα στους πόλους ενός μόνιμου μαγνήτη, ο οποίος αποτρέπει τον διπλασιασμό συχνότητας του ακουστικού σήματος.  Τα διαφράγματα κατασκευάστηκαν από ένα υλικό που ονομάζεται "Stalloy" ένα κράμα σιδήρου, πυριτίου και αλουμινίου που μπορεί εύκολα να μαγνητιστεί και να απομαγνητιστεί σε αντίθεση με τα "σκληρά" μαγνητικά υλικά που χρησιμοποιούνται για μόνιμους μαγνήτες.
Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Morse electronics για την ευγενική δωρεά των ακουστικών αυτών που εμπλούτισαν τη συλλογή μας.