Please translate to your language.

SX1CAF

DIPLOMA
Με την έγκριση του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης και την αδειοδότηση από την Α.Π.Υ. Πειραιά (αρ. πρωτ. 1067390/14-12-2021) θα διεξαχθεί διεθνής ραδιοερασιτεχνικός διαγωνισμός στις μπάντες των βραχέων με το ειδικό διακριτικό κλήσης SX1CAF (1 Century Air Force).  Η διάρκεια του οποίου θα είναι  από την 1η έως την 31η Ιανουαρίου 2022 με τη συνεργασία του διεθνούς Club ραδιοερασιτεχνών «5th Ocean», (www.avaham.org). 

Είναι αφιερωμένος  στα 110 χρόνια από την πρώτη πτήση του στρατιωτικού αεροπλάνου Henry Farman III που πραγματοποιήθηκε από τον υπολοχαγό Δημήτριο Καμπέρο στις 13 Μαΐου 1912. Γεννήθηκε στην πόλη μας, τον Πειραιά, το 1883 και πέθανε το 1942 σε ηλικία 59 ετών από ασφυξία, λόγω διαρροής φωταερίου στο σπίτι του.

QSL CARD
Το δίπλωμα και η κάρτα επιβεβαίωσης θα χορηγούνται δωρεάν και ηλεκτρονικά σε όσους ραδιοερασιτέχνες εκπληρώσουν τους όρους του διαγωνισμού. Αυτά σχεδιάστηκαν με την ευγενική χορηγία φωτογραφικού υλικού από το Μουσείο Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας. 
Ευχαριστούμε πολύ τους αξιότιμους, αρχηγό του ΓΕΑ και διοικητή του Μουσείου για την σημαντική βοήθεια που μας παρείχαν.

Είμαστε τα μοναδικά μέλη από την χώρα μας, του διεθνούς Club ραδιοερασιτεχνών "5th Ocean", στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι ραδιοερασιτέχνες που έχουν άμεση σχέση με την αεροπορία ή τα αλεξίπτωτα. 

Έχει αναφερθεί και στους προηγούμενους διαγωνισμούς μας ότι στην Ελλάδα είναι τρία τα μέλη που ανήκουν στο συγκεκριμένο διεθνές club:

SV1AHH (Πολύδωρος Σταυρόπουλος),

SV1GGF (Γιώργος Πετράκης) και ο

SV3GLL (Ζαχαρίας Βελίσσαρης).

Στην ομάδα του διαγωνισμού έχει συμπεριληφθεί και ο SV1JFL (Σταύρος Παναγιωτόπουλος) όπου θα έχει την τεχνική επιμέλεια του award.

Η δωρεάν έκδοση των βραβείων θα γίνεται από την διαδικτυακή πλατφόρμα του ClubΌλες οι επαφές θα αναρτώνται στην πλατφόρμα: 

https://hamlog.online/club/5ocean/ 

και με την συμπλήρωση των απαιτούμενων επαφών οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το βραβείο τους από αυτήν την διεύθυνση. 

Η εκπομπή μορσικού χειριστηρίου θα γίνεται από τον SV1AHH χειροκίνητα, με ημιαυτόματο χειριστήριο, ταχύτητα 100 περίπου γραμμάτων το λεπτό. 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ AWARD ΠΙΕΣΤΕ ΣΤΟ LINK:

https://drive.google.com/file/d/1ZjSJMJoqUrN4v55ysCdRMCZO-FO5J3gC/view?usp=sharing

QSL CARDS ONLY VIA E-QSL, QRZCQ.COM, QRZ.COM and LoTW. 

NO VIA BUREAU, NO DIRECT.

Περισσότερα για το ιστορικό αυτό γεγονός στη σελίδα:

https://www.vimaonline.gr/20/article/45224/o-thrulikos-dimitrios-kaberos-ekpaideutis-tis-anemoleshis-palaiou-falirou-to-1937