Please translate to your language.

Οδηγίες Εγγραφής στην Πλατφόρμα HAMLOG.RU

Hamlog μία εξαιρετική πλατφόρμα (Οδηγίες για εγγραφή στο Hamlog.online)

Η ανάρτηση αυτή θα βοηθήσει τους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες να εγγραφούν δωρεάν στην εξαιρετικής σημασίας ραδιοερασιτεχνικού ενδιαφέροντος πλατφόρμα Hamlog.online προκειμένου να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε λήψη και αποστολή καρτών επιβεβαίωσης (QSL) αλλά και στα διπλώματα διαφόρων Club ή Awards και κυρίως στο 5th Ocean Club με την εξαιρετική δραστηριότητα σε ιδιαίτερα συχνούς διαγωνισμούς. (Με click στις φωτό μεγεθύνονται).
Εικόνα 1

Το μειονέκτημα (προς το παρόν) της σελίδας είναι ότι κατά τη διαδικασία εγγραφής δεν διατίθενται πολλές γλώσσες. Όμως μετά την εγγραφή διατίθεται η Αγγλική γλώσσα. Όμως υπάρχει λύση … και ο Chrome είναι ο browser που μας την προσφέρει απλόχερα! 

Mε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της σελίδας επιλέγουμε στο menu που ανοίγει «Μετάφραση στα Ελληνικά». 

Η σύνδεση αλλά και η εγγραφή γίνεται μέσω application που κατεβάζουμε στο κινητό ή το tablet. Αριστερά στην εικόνα απεικονίζεται η εφαρμογή που τη βρίσκουμε το PLAY STORE αλλά και στα APLLE STORE. 


Εικόνα 2


Αφού την εγκαταστήσουμε στην δεύτερη εικόνα φαίνεται ότι εισερχόμαστε με τον υπολογιστή μας στην ιστοσελίδα HAMLOG.ONLINE και σκανάρουμε τον Key code.




Εικόνα 3

Στην εικόνα 3 φαίνεται ότι τώρα έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή μας. 

Απομένει μόνο η ενημέρωση κάποιον λίγων στοιχείων μας στο προφίλ που έχουμε δημιουργήσει με την εγγραφή που πραγματοποιήσαμε. 


Προχωράμε τη διαδικασία συμπληρώνοντας το e-mail μας, ένα κωδικό πρόσβασης με 5 ψηφία, το διακριτικό μας και λοιπά στοιχεία. Στη συνέχεια και αμέσως μας αποστέλλεται ένα e-mail επιβεβαίωσης.

Αν επιθυμούμε να γίνει πλήρης η εγγραφή μας και με επιβεβαίωση εγγύησης του διακριτικού μας για περισσότερες δυνατότητες χρήσης της πλατφόρμας πρέπει να συστήσουμε δύο άλλα μέλη της πλατφόρμας για να εγγυηθούν την ταυτοπροσωπία μας. Μετά και από αυτό το στάδιο έχουμε στη διάθεσή μας όλες τις παροχές του Hamlog.online 

Ποιες είναι αυτές όμως??

Το ανέβασμα του logbook σε μορφή ADIF.

Πρόσβαση σε όλα βραβεία των διαγωνισμών της πλατφόρμας και μπορεί να εκτελεστεί απλός έλεγχος με τη συμπλήρωση του διακριτικού μας, αν και πόσους πόντους θέλουμε ακόμη για να αποκτήσουμε κάποιο από αυτά.

Αποστολή και λήψη ψηφιακών QSL καρτών.  

Η χρήση είναι δωρεάν, αλλά επειδή η πλατφόρμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενη από εμάς τους ίδιους, όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει κάποιο ποσό στην επιλογή https://hamlog.online  
Το κόστος λειτουργίας και συντήρησης καλύπτεται αποκλειστικά από εθελοντικές συνδρομές των ραδιοερασιτεχνών και των ομάδων.

Αριστερά από την επιλογή My callsigns δυνάμεθα να καταχωρήσουμε όλα τα στοιχεία μας καθώς επίσης να ανεβάσουμε το αρχείο ADI από το Upload ADIF. Από την επιλογή My awards μπορεί να γίνει ο έλεγχος των βραβείων που μπορούμε να αποκτήσουμε με τις καταχωρημένες επαφές και σύμφωνα με τους κανονισμούς του κάθε διαγωνισμού…

Στη δεξιά στήλη του παρόντος ιστολογίου  φαίνεται μία πολύ μεγάλη σειρά διπλωμάτων που έχουν αποκτηθεί μέσα από αυτήν την πλατφόρμα. 

Για πιο προχωρημένους χρήστες του διαδικτύου μπορεί η είσοδος να γίνει μέσω κινητού τηλεφώνου και του application "PassKey" του Playstore αλλά και με το email μας και τον κωδικό που έχουμε ορίσει. 

Σκανάροντας το QR Code κατά την είσοδο δίδεται η επιβεβαίωση μέσω του κινητού μας και επιτυγχάνεται η ασφαλής είσοδος μας.

Ελπίζοντας ότι βοηθήσαμε να γίνει πιο εύκολη η εγγραφή σε αυτήν την πολυχρηστικότητας εξαιρετικής σημασίας ιστοσελίδα, είμαστε στη διάθεση των συναδέλφων για οποιαδήποτε άλλη οδηγία ή πληροφορία.