Please translate to your language.

Remember and Respect SV1QA/SK

SX1QANK (1- 23 Φεβρουαρίου 2024)

Διεθνής διαγωνισμός αφιερωμένος στη μνήμη του SV1QA/SK.

‘Ενας χρόνος χωρίς τον SV1QA – Remember and Respect 

Το διοικητικό συμβούλιο του διεθνούς συλλόγου ραδιοερασιτεχνών 5ος Ωκεανός  (5th Ocean Club) και το ελληνικό τμήμα αυτού, διοργανώνουν αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς, τον ένατο ελληνικό διεθνή ραδιοερασιτεχνικό διαγωνισμό (award) ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αγαπητού μας φίλου και συναδέλφου Νικόλαου Κουφουδάκη SV1QA.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ξαφνική απώλεια του αγαπημένου μας φίλου SV1QA (Νίκου Κουφουδάκη), το διεθνές club 5ος Ωκεανός και το Ελληνικό τμήμα αυτού αισθάνονται την ανάγκη να τιμήσουν την μνήμη του εξαιρετικού συναδέλφου QA με διεθνή διαγωνισμό στα ερτζιανά. Είχε δεσπόζουσα θέση στους αιθέρες ως πιλότος και ως ραδιοερασιτέχνης, αλλά και στις καρδιές μας.

Ο Νίκος γεννήθηκε στις 6 Γενάρη του 1964 και έφυγε από κοντά μας στις 23 Δεκεμβρίου 2022 σε ηλικία 58 ετών. Ήταν φίλος με πολλούς Έλληνες ραδιοερασιτέχνες και διακεκριμένος πιλότος. 

Υπήρξε κυβερνήτης σε αεροσκάφη Airbus Α320F, Boeing 737,  BAe AVRO RJ100, Learjet 35, ήταν εκπαιδευτής και πιστοποιημένος εξεταστής. Εργάστηκε σε αεροπορικές εταιρείες όπως η Aegean Aviation/Airlines, Axon, Hellas Jet  αλλά και εταιρείες του εξωτερικού. Υπήρξε συνιδρυτής του "The Pilot Center" ενός πρωτοποριακού επιχειρηματικού εγχειρήματος στην Αθήνα με εξομοιωτή Airbus A320 προσφέροντας στο ευρύ κοινό την εμπειρία μιας πτήσης από το πιλοτήριο ενός μεγάλου αεροσκάφους.

Θεωρούνταν εξέχον ραδιοερασιτέχνης στην Ελλάδα και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών. Ήταν παντρεμένος με την Ευγενία και είχε 2 εξαιρετικά παιδιά, την  Ιωάννα και τον  Αντώνη. Ήταν αφοσιωμένος στο χόμπι μας από νεαρή ηλικία μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, όπου μόλις είχαμε τελειώσει τον διαγωνισμό μας με το Ειδικό Διακριτικό Κλήσης SX22HAF και ετοιμαζόμασταν για τον  επόμενο SX68SF, όπου δυστυχώς δεν πρόλαβε να συμμετάσχει ως ενεργοποιητής.

Υπήρξε ενεργό μέλος του διεθνούς συλλόγου 5ου Ωκεανός με αριθμό μητρώου 612. Επάνδρωσε το ελληνικό τμήμα του club και έκανε εκατοντάδες επαφές (QSO) σε κάθε διαγωνισμό που ενεργοποιούσαμε χρησιμοποιώντας διαμόρφωση με μικρόφωνο (SSB). Είναι πολύ μεγάλη η απώλεια του για όλους μας στον 5ο Ωκεανό. Άφησε κενό που δεν αναπληρώνεται.

Διακρινόταν για το ήθος, την ευγένεια και την εμπειρία του στο Hobby μας. Είχε στο ενεργητικό του χιλιάδες επαφές και εξέπεμπε μόνιμα από την Αθήνα.  Απλόχερα προσέφερε τη βοήθεια του σε όποιον ραδιοερασιτέχνη την ζητούσε.

Το διοικητικό συμβούλιο και όλα τα μέλη του 5ου Ωκεανού θυμούνται και τιμούν τον SV1QA με την παρουσία τους στα βραχέα καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού από 1η έως και 23η Φεβρουαρίου 2024. 

Με την βοήθεια της οικογένειας του σχεδιάστηκε το βραβείο και η κάρτα επιβεβαίωσης λήψης που θα απονεμηθούν στους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες, δωρεάν και ηλεκτρονικά, αφού εκπληρώσουν τους όρους του κανονισμού. Το Ειδικό Διακριτικό Κλήσης με το οποίο θα τιμήσουμε τον αγαπημένο μας συνάδελφο SV1QA είναι το SX1QANK (ένας χρόνος χωρίς τον QA Νίκο Κουφουδάκη).

Σίγουρα θα είναι πολύ περήφανος από εκεί ψηλά για την οικογένειά του και τους καλούς του φίλους, αλλά και όλους όσους τον τιμούν με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο, ενεργοποιητές και συμμετέχοντες.

Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στην οικογένειά του και στο Συμβούλιο του 5ου Ωκεανού για τη στήριξη και τη βοήθεια που μας παρέχουν. 

Ο Νίκος υπήρξε μέλος του 5th Ocean Club και εξαιρετικός συνεργάτης μας στους διεθνείς διαγωνισμούς που ενεργοποιούσαμε. Το συγκεκριμένο Club απαριθμεί διεθνώς 650 περίπου μέλη και είναι όλοι ραδιοερασιτέχνες οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με την αεροπορία (π.χ. πιλότοι, αλεξιπτωτιστές, μηχανικοί, εκπαιδευτές κ.λπ.).

Έχουμε την τιμή σήμερα να είμαστε 4 Έλληνες ραδιοερασιτέχνες μέλη σε αυτό:

Πολύδωρος Σταυρόπουλος SV1AHH   #555 (Leader του club για την Ελλάδα), έγινε μέλος τον Οκτώβριο του 2019, και είναι υπεύθυνος για το ελληνικό τμήμα.

Γεώργιος Πετράκης SV1GGF  #556 (Διευθυντής του project SVIAFA), μέλος από τον Νοέμβριο του 2019. 

Σταύρος Παναγιωτόπουλος SV1JFL  #614, (Award designer) μέλος από τον Φεβρουάριο 2022.

Γεώργιος Τσιράκης SV1QVA  #626, (Award Manager) μέλος από Σεπτέμβριο 2022.

+ Ζαχαρίας Βελίσσαρης SV3GLL/ SK2022 #595, μέλος από τον Σεπτέμβριο του 2020. Απεβίωσε Αύγουστο 2022.

+ Νικόλαος Κουφουδάκης SV1QA/ SK2022  #612, μέλος από τον Φεβρουά-ριο 2022. Απεβίωσε Δεκέμβριο 2022. 

Ευχαριστίες:

Ευχαριστούμε πολύ την οικογένεια του για την βοήθεια που μας προσέφεραν  με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες, προκειμένου να οργανωθεί ο παρών διαγωνισμός. 

 Σκοπός και αντικείμενο του διαγωνισμού:

Προς τιμήν λοιπόν της μνήμης του SV1QA/SK  το ελληνικό τμήμα και το ΔΣ του 5ου Ωκεανού διοργανώνουν διεθνή διαγωνισμό στις ραδιοερασιτεχνικές μπάντες με το Ειδικό Διακριτικό Κλήσης SX1QANK (εκ του 1 έτους χωρίς τον QA  Νικόλαο Κουφουδάκη).

Συμμετέχοντες:

Όλοι οι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες από κάθε επίσημη ραδιοχώρα του πλανήτη.

Οι απανταχού ακροατές (SWL= Short Wave Listeners) των βραχέων (HF), αλλά και ακροατές των VHF - UHF. 

Βραβείο:

Με την υποστήριξη της ιστοσελίδας του Hamlog.online  και του διεθνούς 5th Ocean Club θα απονέμεται αυτόματα και δωρεάν ηλεκτρονικά έγχρωμο βραβείο (μέγεθος Α4) υψηλής ανάλυσης σε όσους εκπληρώνουν τους όρους του διαγωνισμού (συγκέντρωση 60 βαθμών). Η έκδοση των βραβείων θα γίνεται από την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://hamlog.online/club/5ocean/ 

Ενεργοποιητές:   

Όλα τα μέλη του διεθνούς 5th Ocean Club με leaders τους τέσσερις Έλληνες που είναι μέλη του Club και θα ενεργοποιήσουν τον διαγωνισμό:

Πολύδωρο Σταυρόπουλο    SV1AHH    (CW)

Γιώργο Πετράκη     SV1GGF   (FT4 - FT8 - RTTY)

Σταύρο Παναγιωτόπουλο    SV1JFL  (FT8 – FT4 - RTTY)

Γεώργιο Τσιράκη  SV1QVA  (SSB)

 Διάρκεια διαγωνισμού:

Έναρξη 1η Φεβρουαρίου 2024 (00.00 UTC) και λήξη 23 Φεβρουαρίου 2024 (00.00 UTC).

 Διαμορφώσεις εκπομπών:

Φωνή (SSB), CW, FT8, FT4, RTTY.

 Μπάντες εκπομπών:

Οι εκπομπές με το Ειδικό Διακριτικό Κλήσης SX1QANK θα γίνονται στις ραδιοερασιτεχνικές μπάντες στα βραχέα κύματα (HF), VHF, UHF,

{160Μ, 80M, 40M, 30M, 20M, 17M, 15M, 12M, 10M, 6M, 2M and 70CM} 

Απονομή βραβείου - Βαθμολογία:

Ο απαιτούμενος αριθμός βαθμών που πρέπει να συγκεντρωθούν για να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την απόκτηση του βραβείου (διπλώματος) είναι 60.

Για κάθε ραδιοεπαφή (QSO) ή για λήψη από ακροατές (SWL= Short Wave Listener) με:

το ειδικό διακριτικό SX1QANK δίδονται 10 βαθμοί.

μέλη του κλαμπ «5th Ocean» δίδεται 5 βαθμούς.

Τα επαναλαμβανόμενα QSO επιτρέπονται μόνο σε διαφορετικές μπάντες και διαφορετικούς τρόπους διαμόρφωσης.

Όλοι οι τύποι ψηφιακών επικοινωνιών (RTTY, PSK, MFSK, SSTV, JT65, FT8, FT4) υπολογίζονται ως ένας τύπος DIGI. 

Κάρτες επιβεβαίωσης λήψης (QSL):

Οι κάρτες επιβεβαίωσης λήψης (QSL) θα αποσταλούν, την επόμενη ημέρα δωρεάν ηλεκτρονικά σε όλους τους ραδιοερασιτέχνες που θα έρθουν σε ραδιοεπαφή (QSO) με το Ειδικό Διακριτικό Κλήσης SX1QANK. Η αποστολή θα γίνεται μέσω των δύο ιστοσελίδων: eQSL και Hamlog.online. Οι επαφές (αρχεία adif) θα αναρτώνται την επόμενη μέρα των επαφών στις ιστοσελίδες eQSL, Hamlog.online, hamclub.ru, QRZCQ.com, QRZ.com, Clublog.org και lotw.arrl.org. 

Απαγορευτικός όρος:

Δεν θα παραλαμβάνονται ούτε και θα αποστέλλονται χάρτινες κάρτες μέσω ταχυδρομείου ή Bureau.

Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αποστολή προς τους ενεργοποιητές :

  1. χρημάτων με οποιονδήποτε τρόπο (IBAN, Paypal κ.λπ.)
  2. διεθνών ταχυδρομικών κουπονιών (I.R.C.)
  3. U.S.D. (green stamps)

Συμπληρωματικοί όροι:

Παρακαλούμε πολύ:

  • όπως τηρούνται οι κανόνες που προβλέπονται από την νομοθεσία και τον κώδικα της διεθνούς ένωσης ραδιοερασιτεχνών,
  • για την ευγένεια και την υπομονή όλων των συμμετεχόντων στις περιπτώσεις που δεν ακούγονται από τους ενεργοποιητές του διαγωνισμού λόγω πολλών ταυτόχρονων εκπομπών στην ίδια συχνότητα,
  • να αποφεύγονται οι συντονισμοί και οι δοκιμές στη συχνότητα εκπομπής του SX1QANK γιατί δεν θα είναι δυνατή η λήψη των σταθμών που θέλουν να συμμετάσχουν και θα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση,
  • η συντομία στη συνομιλία θα είναι χαρά για όσους θα αναμένουν,
  • μην χρησιμοποιείτε υπολογιστή στη διαμόρφωση CW,
  • όπως αναζητήσετε τις οδηγίες για την εύρεση μελών του 5ου Ωκεανού που εκπέμπουν εκείνη τη στιγμή online, στη διεύθυνση:            

        http://sv1ahh.blogspot.com/2022/06/5_17.html

Η υπομονή σας και η τήρηση των όρων θα είναι μεγάλη ευχαρίστηση για εμάς.

Πολλές ευχαριστίες από την ομάδα ενεργοποίησης SX1QANK.

Για πληροφορίες και παρατηρήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού υπεύθυνος θα είναι ο κ. Πολύδωρος Σταυρόπουλος (SV1AHH):

email: sv1ahh@yahoo.gr